Hvem er det eldste mennesket i verden?

Hvor gammelt har det eldste mennesket i verden blitt? Og hvor lenge kan vi forvente å leve i den vestlige verdenen i fremtiden?

11. januar 2012

Ifølge Guinness Rekordbok er det eldste mennesket i verden den franske kvinnen Jeanne Louise Calment, som levde i 122 år og 164 dager. Hun ble født 21. februar 1875 og døde i Sør-Frankrike 4. august 1997. Andre kan ha levd lenger, men deres nøyaktige alder har ikke kunnet dokumenteres. Bare 19 personer har med sikkerhet blitt eldre enn 114 år.

Den forventende levealderen stiger

Den forventede levealderen i verden har steget med nesten 30 år i mange vestlige land opp gjennom 1900-tallet – og den fortsetter å øke. Med en slik utvikling vil de fleste spedbarn som er født i den vestlige verden etter år 2000, feire sin 100-årsdag. Japan har nå rekorden for høyeste middellevetid med 86,4 år for kvinner. ”Det fortsatte framskrittet tyder ikke på at vi nærmer oss en øvre grense for hvor gammelt mennesket kan bli”, sier professor Kaare Christensen ved Dansk Center for Aldringsforskning.

Spør oss:

Har du et spørsmål til NGs eksperter? Send en e-post til: [email protected]. Bare spørsmål som trykkes i bladet, blir besvart og premieres med et flott verdenskart.

Kanskje du er interessert i ...

Les også