Kjærlighet gir kloke barn

Ved fødselen er hjernen utstyrt med 100 milliarder nerveceller og har et enormt potensial. Men for å realisere hjernens potensial kreves det at barnet vokser opp i et kjærlig miljø.

20. januar 2015 av Yudhijit Bhattacharjee

Barnets utvikling er et mysterium

Selv om vi har oppfostret barn i tusenvis av år, har vi bare begrenset kunnskap om hvordan spedbarn med usikre bevegelser forvandles til smårollinger som kan gå, snakke og diskutere leggetider med foreldrene sine. Nå kan vi få noen av svarene.

Hjernens aktivitet stiger

En undersøkelse viser at rikelig med kjærlig omsorg og oppmerksomhet øker hjerneaktiviteten og legger kimen til en sunn utvikling av hjernen. Barn med foreldre som pratet mest med dem, oppnådde bedre resultater i IQ-tester i treårsalderen. De klarte seg også bedre på skolen da de var ni og ti år gamle. Barnets utvikling er altså i høy grad pårvirket av kjærlighet.

Les mer om barnets utvikling og hjerne

Les alt om hva nyere forskning har å fortelle oss om spedbarnets fenomenale hjerne, og få inspirasjon til hvordan du kan stimulere barnet ditt optimalt, i hele artikkelen fra National Geographic nummer 1/15 her:

NB! Du må ha en profil på National Geographic for å laste ned artikkelen. Den er gratis å opprette og tar bare et øyeblikk. Når du klikker på Last ned, får du muligheten til å opprette en profil.

Kanskje du er interessert i ...

Les også