Vaksiner og vitenskap møter motstand

Vaksinasjonsprogrammer har utryddet sykdommer som kopper og gjort store deler av verden immune overfor bl.a. polio og difteri. Men flere har begynt å velge bort vaksinene – og vitenskapens argumenter.

25. mars 2015 av Gitte Hou Olsen

Vaksiner redder liv, men møter økende motstand

På internett er det fullt av skeptikere som argumenterer med sterkt engasjement for hvorfor vi ikke skal la oss vaksinere. Argumentene deres bunner ofte i en dyp mistillit til legevitenskapen

Faktum er at vaksiner redder liv. Hvorfor velger flere og flere mennesker likevel å si nei takk til å inngå i de anbefalte vaksinasjonsprogrammene?

Noen mener at den økende motstanden mot å la seg vaksinere har rot i en voksende skepsis overfor vitenskapen generelt. En skepsis som brer seg raskt via internett, der alle påstander, dokumenterte som udokumenterte, fort når ut til mange mennesker.

Les mer

National Geographic har prøvd å undersøke hva som driver den organiserte og til tider hardnakkede motstanden mot vitenskapen. Les den spennende artikkelen om de som mener at månelandingen, evolusjonen og den globale oppvarmingen bare er godt orkestrert løgn i hele artikkelen Tvilens tidsalder fra National Geographic nr. 3, 2015, her.

NB! Du må ha en profil på National Geographic for å laste ned artikkelen. Det er gratis å opprette og tar bare et øyeblikk. Når du klikker på last ned-knappen, får du mulighet til å opprette en profil.

Kanskje du er interessert i ...

Les også