Bakterie hjelper kanskje immunsystemet

Huden er full av bakterier som ­potensielt kan forårsake alvorlige infeksjoner. Men nå har forskere ved University of California i USA funnet ut at en av disse, Staphylococcus epidermidis, kanskje er med på å finjustere immunsystemet ved hjelp av et molekyl som blokkerer aggressive stoffer som kan gi infeksjoner. De gode stafylokokkene er likevel bare av det gode så lenge huden fungerer som barriere. Inne i en svekket kropp kan de føre til dødelige infeksjoner. På bildet ovenfor avsløres Staphylococcus epidermidis i et håndavtrykk dyrket i et laboratorium.

10. august 2011

Huden er full av bakterier som potensielt kan forårsake alvorlige infeksjoner.

Men nå har forskere ved University of California i USA funnet ut at en av disse, Staphylococcus epidermidis, kanskje er med på å finjustere immunsystemet ved hjelp av et molekyl som blokkerer aggressive stoffer som kan gi infeksjoner.

De gode stafylokokkene er likevel bare av det gode så lenge huden fungerer som barriere. Inne i en svekket kropp kan de føre til dødelige infeksjoner. På bildet ovenfor avsløres Staphylococcus epidermidis i et håndavtrykk dyrket i et laboratorium.

Kanskje du er interessert i ...

Les også