Steinalderkost gjør oss sunnere: fleip eller fakta?

Ifølge tilhengere av steinalderkost kan vi unngå livsstilssykdommer som hjertelidelser, for høyt blodtrykk, diabetes og kreft hvis vi holder oss til den kosten som våre jeger-sanker-forfedre spiste.

30. september 2014 av Ann Gibbons

Steinalderkost synes å være vår tids mantra: Spis som våre jeger-sanker-forfedre gjorde, og bli sunnere, slankere og mer fornøyd.

Steinalderkropper i en fastfood-verden

Det som ligger bak budskapet, er ideen om at vi genetisk sett er konstruert til den kosten våre forfedre spiste, og at evolusjonen ikke har rukket å holde tritt med endringene i kostvanene våre. Vi er med andre ord fanget i steinalderkropper i en fastfood-verden.

Steinalderkost: Virker det?

Hva er fleip, og hva er fakta? Og hva besto steinaldermenneskets kost egentlig av? Det har National Geographic prøvd å undersøke vitenskapelig. Resultatene er overraskende.

Les artikkelen: Steinaldermat – er det godt?

Les den spennende artikkelen, og ta selv stilling til om du tror at steinalderkost er framtiden. Les hele artikkelen fra National Geographic nummer 9/2014 her:

NB! Du må ha en profil på National Geographic for å laste ned artikkelen. Det er gratis å opprette en profil, og det tar bare et øyeblikk. Når du klikker på Last ned-knappen, får du muligheten til å opprette en profil.

Kanskje du er interessert i ...

Les også