Matavfall på verdensplan: 50 %

Vi kaster så mye mat at det er en trussel mot framtidens behov for å brødfø det økende antallet mennesker på Jorden. Men vi kan gjøre noe med det. Del dine beste tips om å unngå å kaste mat.

22. mai 2014 av Jonathan Foley

Vi kaster alle mat: Grønnsakskuffen tømmes, og halvgamle gulrøtter og altfor myke agurker ender sine dager i søppelbøtta. Og suppen eller gryteretten fra forrige uke går også samme veien.

Halvparten av all mat går til spille

Faktisk anslås det at opptil 50 prosent av all mat i vekt går tapt. Det tilsvarer 25 prosent av alle produserte kalorier.

I 2050 vil verdens befolkning trolig ha steget med 2 milliarder til hele 9 milliarder, og behovet for mat vil da være dobbelt så stort som i dag. Det er en kjempestor utfordring og en god anledning til å se nærmere på matvanene våre.

Kasting av mat kan lett begrenses

Av alle de mulighetene som finnes til å øke mengden av matvarer til å dekke framtidens behov, er det å begrense matavfall et av de mest effektive tiltakene.

Les mer om hvordan vi sikrer framtidens matbehov her, og tips andre lesere om hvordan du selv får mest mulig ut av innholdet i kjøleskapet ditt.

Tips oss: Ikke kast mat

Kanskje du er interessert i ...

Les også