Japan tar til seg kaffen ... på boks!

Det var nederlandske handelsskip som på 1800-tallet brakte den første kaffen til Japan. Det var en viss interesse for den nye drikken, men den slo aldri helt an. Den konservative japanske kulturen nektet å gi slipp på sin te, og det varte helt opp til tiden etter andre verdenskrig. Men så skjedde det noe. Japanerne arbeidet hardt med å gjenreise landets økonomi etter krigen, og det førte til større åpenhet, noe som skapte japansk interesse for vestlig kultur. Deriblant også kaffe.

23. august 2013

Det var nederlandske handelsskip som på 1800-tallet brakte den første kaffen til Japan. Det var en viss interesse for den nye drikken, men den slo aldri helt an. Den konservative japanske kulturen nektet å gi slipp på sin te, og det varte helt opp til tiden etter andre verdenskrig.

Men så skjedde det noe. Japanerne arbeidet hardt med å gjenreise landets økonomi etter krigen, og det førte til større åpenhet, noe som skapte japansk interesse for vestlig kultur. Deriblant også kaffe.

Likevel fikk det hele et utfall som mange ville oppfatte som typisk japansk. Kaffen fikk sitt første store gjennombrudd da en lokal produsent i 1965 begynte å markedsføre ferdiglagd kaffe på boks. Dette slo an, og det ble enda mer utbredt da de første automatene der man kunne kjøpe drikkevarer, begynte å dukke opp i 1973. Og forutsetningen for denne teknologien var den nye 100-yen-mynten, som myndighetene hadde satt i omløp i 1967.

Kanskje du er interessert i ...

Les også