Hvorfor er mørk sjokolade sunnere enn lys sjokolade?

Man har lenge ment at mørk sjokolade er sunnere, men nå støttes teorien av forskning. Ved Institut for Human Ernæring på universitetet i København viser en under­søkelse at det er den tiden som melkefettet bruker på å bli tatt opp i tarmen, som gjør forskjellen. Professor Arne Astrup, som er en av forskerne bak undersøkelsen, forteller at melkefett opptas raskere enn fett fra kakaosmør, og at mørk sjokolade derfor oppholder seg i magesekken i lengre tid, og den gir også lengre metthetfølelse.

1. mars 2012

Man har lenge ment at mørk sjokolade er sunnere, men nå støttes teorien av forskning. Ved Institut for Human Ernæring på universitetet i København viser en undersøkelse at det er den tiden som melkefettet bruker på å bli tatt opp i tarmen, som gjør forskjellen.

Professor Arne Astrup, som er en av forskerne bak undersøkelsen, forteller at melkefett opptas raskere enn fett fra kakaosmør, og at mørk sjokolade derfor oppholder seg i magesekken i lengre tid, og den gir også lengre metthetfølelse.

Dessuten opptas den drøye stearinsyren i kakaosmøret dårligere fra tarmen, og den rekker derfor ikke å sette seg på ribbena. Kanskje er den sterkere smaken i mørk sjokolade også med på å øke mettheten og forebygge overspising.

Men betyr det at mørk sjokolade kanskje bør inngå i slankekuren? Det håper forskerne å se nærmere på i kommende studier.

Spør oss:

Har du et spørsmål til NGs eksperter? Send en e-post til: [email protected]. Bare spørsmål som trykkes i bladet, blir besvart og premieres med et flott verdenskart.

Kanskje du er interessert i ...

Les også