Klarer du å løse Albert Einsteins gåte?

Bare to prosent av jordens befolkning klarer angivelig å løse den gåten som Albert Einstein fant på som barn. Er du en av dem?

10. september 2015

Albert Einstein skal visstnok ha vært bare fem år gammel da han fant på denne gåten. Men hvis du tror at det er barnemat å komme helskinnet gjennom den verdensberømte fysikerens tankespinn, må du tro om igjen.

Bare to prosent av klodens befolkning er ifølge Albert Einstein selv skarpe nok til å finne svaret på gåten. Det store spørsmålet er selvfølgelig: Er du en av dem?

Einsteins gåte

Fem hus i fem forskjellige farger ligger på en rekke. I hvert hus bor eieren med en nasjonalitet forskjellig fra alle de andre huseierne. Huseierne har hvert sitt favorittdrikke, røyker hvert sitt sigarettmerke og har hver sin type kjæledyr. Ingen av huseierne drikker det samme, røyker samme sigarettmerke eller har samme kjæledyr.

Andre opplysninger:

1. Englenderen bor i det røde huset. 2. Svensken har hund som kjæledyr. 3. Dansken drikker te. 4. Det grønne huset ligger umiddelbart til venstre for det hvite huset. 5. Eieren av det det grønne huset drikker kaffe. 6. Eieren som røyker Pall Mall, har fugler. 7. Eieren av det gule huset røyker Dunhill. 8. Personen i det midterste huset drikker melk. 9. Nordmannen bor i det første huset fra venstre. 10. Eieren som røyker Blends, bor ved siden av den som har katt. 11. Eieren som har hest, bor ved siden av den som røyker Dunhill. 12. Eieren som røyker Bluemasters, drikker øl. 13. Tyskeren røyker Prince. 14. Nordmannen er nabo til det blå huset. 15. Eieren som røyker Blends, bor ved siden av den som drikker vann.

Spørsmålet er: Hvem eier fisken?

Hvis tålmodigheten tar slutt og du vil se løsningen på Einsteins gåte, så se på denne filmsnutten:

Kanskje du er interessert i ...

Les også