Drikker du kaffen svart? Da er du kanskje psykopat

Psykopater har en større forkjærlighet for bitter mat og drikke som kaffe, mørk sjokolade og brokkoli, viser ny forskning.

13. oktober 2015

Mørk kaffe til mørke sinn

Avskyr du sukker i kaffen, og er din foretrukne drink gin og tonic? Da kan det hende at du bør få en time hos psykiateren. Ny forskning viser nemlig at jo mer smaksløkene dine hungrer etter bitter mat og drikke, jo mørkere er også personligheten din.

I studien, som er offentliggjort i det vitenskapelige tidsskriftet Appetite, fikk 500 menn og kvinner vist en lang liste med mat og drikke som de skulle rangere på en skala fra 1 til 6 ut fra hvor godt de likte det.

Deretter ble de satt til å gjennomføre en rekke personlighetstester som blant annet målte i hvor høy grad de hadde personlighetstrekk som narcissisme, psykopati og sadisme.

Og konklusjonen fra forskergruppen var klar:

"Resultatene indikerer at jo mer forsøkspersonene liker bitter mat og drikke slik som kaffe, mørk sjokolade og brokkoli, desto mørkere personlighet har de", skriver forfatterne bak studien.

Grønnsaker gjør deg åpnere

Hvorvidt sammenhengen mellom sterk kaffe og mørke karaktertrekk kan tilskrives biologi, psykologi eller begge deler, sier studien ingenting om. Det er imidlertid sikkert at mennesket står ganske alene i sin forkjærlighet for bitter mat og drikke.

Når andre dyr setter tennene i en bitter godbit, begynner varselslampene å blinke. Men for mennesker med sadistiske trekk kan det å spise bitter mat sammenlignes med en heftig tur i en berg-og-dal-bane som gir sug i magen, sier rapporten.

Det er ikke første gang at forskere finner sammenheng mellom våre matpreferanser og personlighetstrekk. Tidligere er det blitt påvist at mennesker som er åpnere for nye opplevelser, liker grønnsaker og fiberrik kost, samtidig som kaffedrikkere i høyere grad søker opplevelser som får fortgang i adrenalinet.

Kanskje du er interessert i ...

Les også