Saturn
Saturn

Et av de siste bildene av Saturn

© NASA/JPL-Caltech/Space Science Institute

Cassini takker av med disse spektakulære bildene

I nesten 20 år har romfartøyet Cassini beæret oss med fantastiske bilder av Saturn, sammen med planetens ringer og måner. 15. september 2017 brant romfartøyet opp i gasskjempens atmosfære. Her er et par av Cassinis siste bilder.

27. september 2017 av Michael Friislund / Illustrert Vitenskap

Saturns a-ring sett fra Cassini 13. september, to dager før den brenner opp i Saturns atmosfære.


© NASA/JPL-Caltech/Space Science InstituteSaturns ytre ring, som blant annet rommer den lille månen Daphnis. Bildet er fra 13. september.

© NASA/JPL-Caltech/Space Science InstituteSaturns nordlige halvkule, tatt på Cassinis siste passering, 13. september

© NASA/JPL-Caltech/Space Science InstituteSaturns spektakulære ringer, fotografert av Cassini noen dager før den brenner opp i atmosfæren.

© NASA/JPL-Caltech/Space Science InstituteDette uskarpe bildet av Saturns kjempemåne, Titan, ble tatt av Cassini da romsonden tok sin siste tur rundt i Saturn-systemet 13. september 2017.

© NASA/JPL-Caltech/Space Science InstituteDet siste bildet Cassini sendte tilbake til jorda før den brant opp.

© NASA/JPL-Caltech/Space Science InstituteDette er et av de siste bildene Cassini rakk å ta av Saturn og ringene i all sin prakt.

© NASA/JPL-Caltech/Space Science InstituteCassini har fotografert mange av Saturns måner. Her er siste gang romsonden tok et bilde av månen Iapetus, som har forundret forskerne lenge på grunn av den Yin/Yang-aktige fremtoningen - månen er lys på den ene siden og mørk på den andre.

© NASA/JPL-Caltech/Space Science InstituteCassini sendte utallige bilder av Saturns overflate tilbake til jorda. Her ser vi skyer som sirkulerer rundt Saturns nordpol. Bildet er tatt 26. april i år.En montasje av bilder av Cassini og en infrarød kartlegning viser hvor Cassini fløy inn i Saturns atmosfære 15. september 2017.Et av de siste bildene av den gåtefulle månen Enceladus, der underjordiske ha lenge har fascinert forskerne.På «bare» 1,1 millioner kilometers avstand fanget Cassini dette vakre bildet av Saturns overflate på den nordlige halvkule 31. august 2017.

Kanskje du er interessert i ...

Les også