Hindenburg­ brant opp på 37 sekunder

Visste du at det er 75 år siden luftskipet Hindenburg­ brant opp på bare 37 sekunder? Kata­stro­fen skjedde 6. mai 1937 under fortøyningen i Lake­hurst utenfor New York.35 av de 97 om ­bord og én mann på bakken omkom. Zeppelinen var 245 meter lang, luksuriøst utstyrt og fløy sin 18. transatlantiske tur fra Tyskland til Nord- og Sør-Amerika. Luftskipet var konstruert for å fly med ikke-brennbart helium, men på grunn­ av en amerikansk han­dels­boi­kott av helium mot Tyskland brukte man i stedet svært brennbart hydrogen som bæregass.

12. april 2012

Visste du at det er 75 år siden luftskipet Hindenburg brant opp på bare 37 sekunder? Katastrofen skjedde 6. mai 1937 under fortøyningen i Lakehurst utenfor New York.

35 av de 97 om bord og én mann på bakken omkom. Zeppelinen var 245 meter lang, luksuriøst utstyrt og fløy sin 18. transatlantiske tur fra Tyskland til Nord- og Sør-Amerika.

Luftskipet var konstruert for å fly med ikke-brennbart helium, men på grunn av en amerikansk handelsboikott av helium mot Tyskland brukte man i stedet svært brennbart hydrogen som bæregass.

Til gjengjeld la Zeppelinrederiet til noen ekstra sikkerhetsforanstaltninger, bl.a. et sikkert røykerom som var skilt ut fra resten av skipet. Årsaken til ulykken er aldri endelig fastslått, men det kom til å bety slutten på datidens bruk av luftskip til persontrafikk.

Kanskje du er interessert i ...

Les også