© Colourbox

Lev bærekraftig med solenergi

Solenergi er elektrisitet som utvinnes fra sollys. Nå er denne bærekraftige energitypen så smått i ferd med å flytte inn i private husholdninger.

17. mars 2017 av Anna-Dora Maron

Solenergi har lenge vært på manges lepper.

I dag trenger du ikke lenger eie et solcelletak for å nyte godt av den bærekraftige energien.

Nå er det flere elektriske apparater som bruker solenergi, noe som gjør det lettere å leve bærekraftig både på jobb og på fritiden.

Solenergi er best på dagtid

Det er selve lyset fra solen som aktiverer solcellene. Derfor er det også mulig å utvinne energi fra solen når det er overskyet.

Du får imidlertid mest ut av solenergien om sommeren og midt på dagen, når det blir produsert mest strøm fra strålene fra solen. Av den grunn egner solenergi seg særlig godt til de apparatene du bruker på dagtid. 

Vidunderlig og vedvarende energi

Listen over fordelene ved solenergi er lang.

I tillegg til at du kan få elektrisitet på bærekraftig vis, kan solenergi blant annet spare deg for strømutgifter og gi deg vedvarende energi så lenge solen finnes – noe vi ifølge NASA kan anta at den vil gjøre i alle fall et par milliarder år til.  

Få grønn energi på farten med National Geographic

Akkurat nå hjelper National Geographic deg med å leve et grønnere liv. Du kan nemlig få den rå RocketPal-powerbanken, som bruker solenergi til å lade opp telefonen, nettbrettet og kameraet.

Få den bærekraftige powerbanken med 2 x National Geographic. Se hvor mye du sparer her.

Kanskje du er interessert i ...

Les også