Washington-monument overlever jordskjelv

Washington-monumentet har voktet over USAs hovedstad siden 1884. Og det holder fremdeles skansen selv etter et jordskjelv som målte 5,8 på Richters skala, og orkanen Irene stengte det for besøkende i august i fjor.Steinobelisken har tålt det som var verre, nemlig et jordskjelv på 5,9 i 1897. Den gangen var det ingen opptegnelser over skader. Men i 2011 fikk monumentet skader både innvendig og utvendig, som nå holder på å bli reparert. Hvis alt går bra, kan turister igjen ta heisen opp til toppen senere i år.Se Washington-monumentet bli reparert

4. april 2012

Washington-monumentet har voktet over USAs hovedstad siden 1884. Og det holder fremdeles skansen selv etter et jordskjelv som målte 5,8 på Richters skala, og orkanen Irene stengte det for besøkende i august i fjor.

Steinobelisken har tålt det som var verre, nemlig et jordskjelv på 5,9 i 1897. Den gangen var det ingen opptegnelser over skader.

Men i 2011 fikk monumentet skader både innvendig og utvendig, som nå holder på å bli reparert. Hvis alt går bra, kan turister igjen ta heisen opp til toppen senere i år.

Se Washington-monumentet bli reparert

Kanskje du er interessert i ...

Les også