Legat: Utforsk verden med støtte fra NatGeo

National Geographic har gitt støtte til forskere som Jacques-Yves Cousteau og primatolog Jane Goodall. Nå kan du søke støtte hos et nytt fond i Norden til forskningslegater, som National Geographic står bak.

11. januar 2012

I 122 år har National Geographic gitt støtte til forskere og oppdagere fra 111 land. Blant dem er navn som havforsker Jacques-Yves Cousteau, polarforsker Robert Peary og primatolog Jane Goodall. De første legatmottakerne utforsket en verden med mange hvite flekker på kartet.

I dag er de fleste av disse uoppdagede områdene avdekket, men det er fremdeles nødvendig å utforske verden for bedre å forstå og ta vare på kloden vår. For å utbre dette arbeidet enda mer globalt, har National Geographic nettopp opprettet et nytt fond i Norden.

Israel Cook Russell

År: 1890. Sted: USA. Prosjekt: Utforske og kartlegge USAs nest høyeste fjell: Mount St. Elias, 5489 moh. Russell Fjord i Alaska er oppkalt etter ham.

Krithi Karanth

År: 2011. Sted: India. Prosjekt: Undersøke konflikter mellom mennesker og dyr og avhjelpe konfliktenes konsekvenser for bønder, husdyr og avlinger.

Kanskje du er interessert i ...

Les også