Hvorfor heter ikke bladet International Geographic?

Magasinet National Geographic tar leseren med på reiser verden rundt – fra iskalde Nordpolen til glovarme Sahara. Men hvorfor avspeiles ikke denne globale tilnærmingen i bladets tittel?

21. oktober 2011

Svaret finnes 123 år tilbake i Washington D.C., der det amerikanske ideelle selskapet National Geographic Society ble grunnlagt i 1888. Bak selskapet stod en gruppe av landets ledende vitenskapsmenn, eventyrere og forskere som ville ”øke og utbre kjennskapet til geografi”.

Mange av dem drog ut på oppdagelsesferder, og hver vinter vendte de tilbake til Washington, der de analyserte data funnet i felten. For å fortelle hverandre og offentligheten om oppdagelsene sine skapte de et tidsskrift – faktisk bare en pamflett i begynnelsen.

Tidsskriftet utviklet seg til magasinet National Geographic, som i dag utgis på 32 forskjellige språk. National Geographic Society støtter fremdeles forskning og oppdagelsesferder.

Spør oss:

Har du et spørsmål til NGs eksperter? Send en e-post til: [email protected]. Bare spørsmål som trykkes i bladet, blir besvart og premieres med et flott verdenskart.

Kanskje du er interessert i ...

Les også