I den hensikt å gi "inspirasjon til å ta vare på verden" inviterer National Geographic hver måned leserne med på enestående reiser Jorden rundt. Bladet med den berømte gule kanten er kjent for sine fantastiske bilder og reportasjer om mennesker, natur, forskning, oppdagerferder og historie.

Om National Geographic Society

Det er det amerikanske allmennyttige selskapet National Geographic Society som står bak bladet. Selskapet ble etablert i 1888 da flere av datidens ledende vitenskapsfolk gikk sammen om å skape et tidsskrift som kunne "øke og utbre kunnskapen om geografi". I dag blir National Geographic utgitt på 31 forskjellige språk, og bladet har 50 millioner lesere spredd over hele verden.

Nordisk National Geographic

I Norden har Bonnier Publications International AS vært lisensutgiver av bladet på dansk, finsk, norsk og svensk siden år 2000.

Vi støtter forskningen

I løpet av de siste 120 årene har National Geographic Society finansiert over 9000 prosjekter innen vitenskap, undervisning og vern av naturen i tillegg til utallige ekspedisjoner og oppdagerferder som henter spennende ny viten rett hjem fra felten. Abonnerer du på bladet, bidrag du også med din støtte til disse allmennyttige prosjektene.

Mer fra National Geographic

I tillegg til bladet produserer selskapet også kart og atlas, bøker og undervisningsmateriale, filmer og DVD-er samt interaktive medier og TV-programmer, blant annet til National Geographic Channel

Sjefredaktør: Karen Gunn

Nett ansvarlig: Jakob Priess

Ansvarlig utgiver: Jens Henneberg

Kanskje du er interessert i ...

Les også