Virkelighetens Mowgli: Jenta som vokste opp i det ville Afrika

Hennes beste venn var en leopard, hennes foretrukne transportmiddel var en struts og 'storebror' var en elefant som het Abu. Møt jenta Tippi Degre, som vakte til live sidene i Rudyard Kiplings ‘Jungelboken’.

12. april 2016 av Andreas Ebbesen Jensen

I Rudyard Kiplings udødelige eventyr ‘Jungelboken’ vokser den lille, indiske gutten Mowgli opp blant de ville dyrene i jungelen. Han blir bestevenn med en bjørn, leker med en panter og finner trygghet blant ulvene.

Mowgli er likevel ikke noe sammenlignet med virkelighetens 'Princess of the Jungle', franske Tippi Degre.

"Dyrene er mine venner"

Som barn av to suksessrike naturfotografer tilbrakte den lille franske jenta de første ti årene av sitt liv i selskap med Afrikas ville dyr på 1990-tallet.

Hennes beste venn var en leopard som het J&B, og når hun ikke lekte med sin selvutnevnte storebror, elefanten Abu, tok hun rideturer på strutser, koset med løveunger og delte ut klemmer til oksefrosker.

For den lille jenta ble dyrene raskt hennes eneste vennekrets. Som hun selv sier det i boken ‘Tippi: My Book of Africa’:

“Jeg har ingen venner her. For jeg møter aldri noen barn. Så derfor er dyrene mine venner.”

Verdens største lekeplass

Tippi Degre ble født i Namibia, men på grunn av jobben til foreldrene reiste hun snart Afrika rundt og lekte med sine dyrevenner i land som Botswana, Zimbabwe og Sør-Afrika.

”Hun hadde så mye frihet”, forteller moren i et intervju med The Daily Mail.

”Det var som å ha verdens største lekeplass. Vi levde i telt ute i vilnisset, men Tippi våknet alltid opp med skinnende sol og med foreldrene ved siden av seg. Hun var veldig heldig.”

Fra savannen til storbyen

Eventyret stoppet da Tippi fylte ti år og flyttet med foreldrene tilbake til Paris.

Omveltningen fra savannen i Afrika til storbyen i Frankrike var ikke lett for virkelighetens Mowgli.

”Hun savnet dyrene enormt. Vi kjøpte en liten fugl til henne. I lang tid var det den eneste vennen hun hadde,” husker moren i intervjuet med The Daily Mail.

Tippi Degre har i dag lagt jungelen bak seg og lever et liv som de fleste andre 26 år gamle kvinnene i Paris.

Men for resten av verden vil hun alltid være kjent som den lille jenta som vekket til live sidene i Rudyard Kiplings populære ‘Jungelboken’.

Kanskje du er interessert i ...

Les også