Tsunamien i Japan: Bilder som brenner seg fast

En kjempebølge som kaster bilene rundt som om de var leketøy, en båt som ligger oppå et hus, og et raffineri i flammer er noen av de uforglemmelige bildene våre redaktører har valgt ut.

17. mars 2011 av National Geographic News

National Geographics redaktører har valgt ut en serie bilder som forteller historien om katastrofene og redningsinnsatsen i Japan. Klikk på koblingen til høyre for å se galleriet.

Mandag var rundt 350 000 mennesker rapportert hjemløse i kjølvannet av fredagens jordskjelv med en styrke på 8,9 – det hittil største som er målt i Japan. Ifølge politisjefen i Miyagi, et av områdene i Japan som ble hardt rammet, er minst 10 000 døde.

Tirsdag morgen (lokal tid) var det imidlertid ny grunn til bekymring, denne gangen for atomkraftverket Daiichi i Fukushima, der nødprosedyren med å kjøle ned den ene av tre defekte atomreaktorer ifølge New York Times midlertidig slo feil. Etter hvert som vannstanden sank, kom brenselsstavene trolig i kontakt med luften, noe som økte risikoen for smelting – og for en katastrofal nedsmelting.

I tillegg kom trusselen fra nye jordskjelv – USAs geologiske undersøkelser (USGS) registrerte bare søndag nesten hundre etterskjelv – så alt i alt er det på det nåværende tidspunktet ikke mange lyspunkter i det statsminister Naoto Kan har kalt Japans "verste krise siden annen verdenskrig".

Klikk på koblingen øverst til høyre for å se serien av uforglemmelige bilder fra Japan.

Kanskje du er interessert i ...

Les også