Foto: Damir Sagolj, Reuters.14. mars: En overlevende trekker sykkelen sin gjennom restene av den ødelagte japanske byen Otsuchi.

Galleri: Japans tragedie

National Geographics redaktører har valgt ut en serie bilder som forteller historien om katastrofene og redningsinnsatsen i Japan. Klikk på koblingen til høyre for å se galleriet.

17. mars 2011

National Geographics redaktører har valgt ut en serie bilder som forteller historien om katastrofene og redningsinnsatsen i Japan.

Foto: Damir Sagolj, Reuters.13. mars: Pakket inn i tepper forsøker evakuerte overlevende fra tsunamien å holde varmen på et japansk Røde Kors-sykehus.

Foto: Kasahara Katsumi/Gamma-Rapho via Getty Images.14. mars: Folk leter gjennom vrakgods i Sendai noen dager etter at tsunamien som ble utløst av et jordskjelv, la den japanske byen i ruiner.

Foto: Asahi Shimbun, Reuters.13. mars: En kvinne sørger over ødeleggelsen av Natori i Miyagi, et område nord i Japan.

Foto: Aly Song, Reuters.14. mars: En redningsarbeider drysser desinfiserende pulver på bakken rundt jordskjelvrammede bygninger i Iwate i Japan.

Foto: Yomiuri Shimbun, AFP/Getty Images.14. mars: En båt som tsunamien har etterlatt oppå en bygning, er omgitt av et hav av vrakgods i Otsuchi i Iwate.

Foto: Kimimasa Mayama, EPA.13. mars: Flammer og røyk velter opp fra et oljeraffineri i Shiogama i Miyagi som ble skadet i jordskjelvet i Japan.

Foto: Kyodo/Reuters.14. mars: Redningsarbeidere leter etter jordskjelvofre mellom ødelagte hus i Tamura i Iwate.

Foto: Alex Hofford, EPA.14. mars: Innsmurt i gjørme ligger et fotoalbum mellom oppskylt materiale i den jordskjelvrammede byen Natori i Japan.

Foto: David Guttenfelder, EPA.14. mars: En redningsarbeider undersøker ødeleggelsen i den japanske landsbyen Saito, som ble jevnet med jorden av tsunamien som fulgte etter jordskjelvet.

Foto: Mainichi Shimbun, Reuters.11. mars: En tsunamibølge skyller inn over en gate i byen Miyako i Iwate nordøst i Japan.

Foto: De japanske forsvarsstyrker via Jiji Press/AFP/Getty.13. mars: Redningsarbeidere nærmer seg Hiromitsu Shinkawa, en 60 år gammel mann fra byen Minamisoma i Japan, som ble skylt til havs av tsunamien og klynget seg til en bit av et hustak i flere dager.

Foto: Kimimasa Mayama, EPA.11. mars: Overlevende fra tsunamien i Kesennuma i Miyagi omfavner hverandre i glede over at de er i live.

Foto: Franck Robichon, EPA.12. mars: Et enslig kjøretøy passerer en togviadukt som er ødelagt av det nylige jordskjelvet i Fukushima.

Foto: Yuriko Nakao, Reuters.14. mars: En mor prøver å snakke med sin datter, som på grunn av strålingssymptomer er blitt isolert på et midlertidig oppholdssted i Nihonmatsu i Japan. Datteren er blant en gruppe mennesker som er evakuert fra området rundt Fukushimas skadde atomkraftverk.

Foto: Lee Jae-Won, Reuters.13. mars: En overlevende fra det nylige jordskjelvet i Japan studerer en liste over andre overlevende i en leir i Iwate.

Foto: Jiji Press/AFP/Getty Images.13. mars: Japanske tropper leter etter overlevende fra jordskjelvet i Otsuchi i Iwate.

Foto: Kazuhiro Nogi, AFP/Getty Images.13. mars: En gutt passerer noen biler som er ødelagt av jordskjelvet og tsunamien i Tagajo i Miyagi.

Kanskje du er interessert i ...

Les også