Mirakeltreet moringa

Treet Moringa oleifera utropes som nytt middel i kampen mot sult. Det kan tåle tørke og er så smekkfullt av vitaminer at det blir omtalt som et mirakeltre.

8. november 2012

Treet Moringa oleifera har i mange hundre år vært brukt som naturlegemiddel mot blant annet hud-, puste- og fordøyelsessykdommer. Og nå utropes det som nytt middel i kampen mot sult og underernæring. Moringatreet tåler tørke, bladene er smekkfulle av vitaminer og mineraler, og det kan vokse over 3,5 meter på en sesong.

Det meste av treet kan spises, sier Jed Fahey ved Johns Hopkins University. Alt fra det sterke frøet til de bitre bladene. Dyreforsøk bekrefter overleverte vitnesbyrd om plantens egenskaper, men vi trenger å gjøre flere forsøk med mennesker, sier Jeff Fahey.

I mellomtiden øker populariteten til ”mirakeltreet” i Afrika, Asia og Latin-Amerika, der det både inngår i lokale retter og er et populært samtaleemne.

Gram for gram inneholder tørket moringa: 25 × mer jern enn spinat 17 × mer kalsium enn melk 15 × mer kalium enn banan 10 × mer A-vitamin enn gulrot ?9 × mer protein enn yoghurt

Kanskje du er interessert i ...

Les også