Samlet vinner: "Hjemløs"

To barn trøster hverandre på en søppelfylling i Katmandu i Nepal. Bildet fikk førstepremie ved utdelingen av priser for Årets miljøfotografier 2011.

28. oktober 2011

To barn trøster hverandre på en søppelfylling i Katmandu i Nepal på dette bildet tatt i 2011 av fotograf Chan Kwok Hung fra Hongkong. Bildet deltok i kategorien "Livskvalitet" og vant førstepremien i konkurransen om Årets miljøfotografier 2011. Vinnerne ble kåret i forrige uke.

Barna bor sammen med bestemoren sin og leter gjennom søppelfyllingen etter ting de kan selge. Pengene bruker de til mat, opplyser fotografen. "De hadde ikke funnet noe på flere dager", sier han i en uttalelse.

Over en tredel av Nepals 12,6 millioner barn lever under fattigdomsgrensen, fremgår det av en UNICEF-rapport fra 2010. Enda flere lider av feilernæring og manglende mulighet til å gå på skole.

Konkurransen om årets miljøfotografier arrangeres av den uavhengige miljøorganisasjonen Chartered Institution of Water and Environmental Management, som har hovedkontor i London, og kårer både amatører og profesjonelle fotografer som "skaper økt oppmerksomhet om miljøproblemer og sosiale problemer".

I forhold til 2010 var antall bidrag i år fordoblet til over 10 000 bilder, som kom fra fotografer i 105 land.

Kanskje du er interessert i ...

Les også