Fotoreportasje: Mattias Klum

Mattias Klum tar oss med på reiser til sårbare og fjerntliggende miljøer, der han lar oss få oppleve verdens rike biologiske mangfold.

11. april 2013

45 år gamle Mattias Klum er kjent for sitt store miljøengasjement. I januar i år ble han nominert til nr. 4 på listen over Sveriges mest innflytelsesrike miljøpersonligheter. Den prisbelønte fotografens bilder har et gjennomgående tema og budskap: å vise skjønnheten og skjørheten ved den verden vi lever i – en skjønnhet som er truet; en skjørhet som vi må ta hensyn til hvis vi ønsker at kommende generasjoner skal kunne se de samme tingene.

"Jeg har en stor lidenskap for naturvern og dyreliv. Det er en av drivkreftene bak arbeidet mitt – å forsøke å gjøre noe godt med bildene mine. Jeg har vært så heldig at jeg via mine bilder har kunnet skape oppmerksomhet om problemer som vi er nødt til å gjøre noe med", sier Mattias Klum, som ikke er redd for å gå tett innpå løver, slanger eller tigre for å få det perfekte bildet.

Mattias Klum forteller

Mattias Klums fotografier har siden 1990-tallet illustrert utallige artikler i og forsider av National Geographic – senest med en stor reportasje om hvordan dyregift kan være kilden til ny, livreddende medisin.

"For å gjøre det jeg gjør, må man forhåpentligvis være intelligent, kunne tolke omgivelsene og være ydmyk. Ellers hadde jeg blitt drept for lenge siden, tror jeg", sier han.

Les også reportasjen Giften fra dyrene kan redde liv, som Mattias Klum har tatt bildene til.

Mattias Klum video

Fotografen

Mattias Klum bor med kone og to barn ved Mäleren ved Uppsala i Sverige.

Besøk Mattias Klums nettside.

Kanskje du er interessert i ...

Les også