Et veltet klokketårn ligger ved foten av en kirke i Lorca etter at to jordskjelv onsdag rystet byen sørøst i Spania. Skolebarna møtes ofte på kirkeplassen tidlig på kvelden, og hvis det andre jordskjelvet hadde inntruffet ti minutter senere, ville det ifølge en spansk TV-medarbeider på stedet ha forårsaket en "tragedie". Foto: Juan Francisco Moreno, European Pressphoto Agency.

Galleri: Jordskjelv i Spania

Jordskjelvene som rammet Spania onsdag, har tatt livet av minst ti mennesker og ødelagt historiske bygninger og veier.

12. mai 2011

Jordskjelvene som rammet Spania onsdag, har tatt livet av minst ti mennesker og ødelagt historiske bygninger og veier.

Skadde biler står ved en sammenrast bygning i Lorca i Spania etter onsdagens jordskjelv. Andre steder i byen ble bilister fanget i en sammenrast veitunnel, og ifølge den spanske avisen El Pais, som ble sitert av TV-stasjonen MSNBC, oppstod det sprekker i veier og viadukter. Foto: Jorge Guerrero, AFP/Getty Images.

Mellom ruinene etter onsdagens to jordskjelv i Spania forsøker en politibetjent (til høyre) å trøste datteren (i midten) til et av de minst ti ofrene for naturkatastrofen. Jordskjelvene inntraff i nærheten av byen Lorca sørøst i landet, og skadet flere titalls personer, ødela historiske bygninger og laget sprekker i veiene. Foto: Israel Sanchez, European Pressphoto Agency.

En død person er tildekket med et teppe i bydelen San Diego i den spanske byen Lorca etter onsdagens jordskjelv. Overalt i byen ble flere titalls personer skadet av fallende mursteiner og andre bygningsdeler, og minst ti mistet livet. Foto: Israel Sanchez, European Pressphoto Agency.

Innbyggere i Lorca søker tilflukt i det fri utenfor byen etter at to jordskjelv sent onsdag fikk bygninger til å rase sammen. "Innbyggerne er skremt og redde for å dra tilbake til husene sine," fortalte en lokal embetsmann ifølge MSNBC til spansk radio. "Det er tusenvis av fortvilte mennesker." Foto: Jorge Guerrero, AFP/Getty Images.

Kanskje du er interessert i ...

Les også