Reis på fotoekspedisjon til Bhutan – Tordendragens rike

Opplev Bhutan på foto-workshop med de prisbelønte National Geographic-fotografene Sisse Brimberg og Cotton Coulson.

9. februar 2012

Bhutan er et av de siste kongerikene i Asia. Landet er omkranset av de hvite fjelltoppene i Himalaya og dype frodige daler. Landet kalles lokalt Druk Yul eller Tordendragens land – oppkalt etter nordøstvinden som blåser friskt ned gjennom fjellpassene.

Befolkningen er buddhister og dyrker religionen sin uten frykt og innblanding. Bhutan, som har vært et lukket kongedømme i mange år, har bevart sin rike kultur og sine vakre historiske templer og kongepalasser.

Foto-workshop

Danske Sisse Brimberg og hennes amerikanske mann Cotton Coulson er blant National Geographics mest markante og prisbelønte fotografer.

For første gang i historien deltar de på to eksklusive nordiske fotoreiser for leserne. Underveis på turene vil Sisse og Cotton guide og undervise i fotografering av Bhutans mange ansikter. Sisse og Cotton snakker nordiske språk samt engelsk.

Reiseprogram

Dag 1: København–Delhi. Vi møtes på flyplassen i København og flyr sammen til Delhi.

Dag 2: Delhi–Paro (2250 moh.). Vi flyr til den vakre Paro-dalen i Bhutan og innkvarteres på hotellet. Vi tar en rolig dag der vi går tur i Paro by og ser og fotograferer byens imponerende dzong.

Dag 3: Paro (2250 moh.). Generell introduksjon om Bhutan og turer i byen og nærområdet med gode fotomotiver. Det vil bli god tid til fotografering også på egen hånd. Felles middag om kvelden og foredrag av Sisse og Cotton: Et liv med National Geographic.

Dag 4: Paro–Thimphu (2350 moh.). Vi kjører til hovedstaden Thimphu – det moderne Bhutan. Der ser man tydelig hvordan tradisjon og modernitet møtes. Thimphu er en fascinerende og annerledes hovedstad. Det finnes bare lave bygninger, begrenset trafikk og ingen trafikklys. Vi innkvarteres på hotellet og blir resten av dagen i Thimphu. Etter kveldsmaten bruker vi et par timer på å diskutere dagens fotografering.

Dag 5: Thimphu–Punakha (1350 moh.). Vi kjører buss gjennom den frodige dalen, der vi i godvær kan se de over 7000 meter høye fjellene i Himalaya – med fotostopp underveis. I Punakha besøker vi en av landets mest imponerende dzonger, Punakha Dzong, fra 1600-tallet. Deretter opplever vi Bhutans lengste hengebro (100 meter), til fots. Om kvelden møtes vi til Sisse og Cottons underholdende foredrag og mini-workshop om hvordan det er å fotografere som National Geographic-fotograf.

Dag 6: Punakha–Trongsa. Vi kjører tidlig gjennom et fantastisk landskap mot det sentrale Bhutan, med fotostopp underveis. Blant annet skal vi se det imponerende klosteret Trongsa Dzong, som ligger som limt inntil fjellveggen. Det var en gang kongebolig og regnes for det vakreste og viktigste klosteret i Bhutan.

Dag 7: Trongsa–Paro. En lang reisedag med mange fotostopp og privatundervisning av Sisse og Cotton. Vi kommer til Paro om ettermiddagen.

Dag 8: Paro. Etter frokost kjører vi opp til Ramthangkha (10 km fra Paro). Derifra skal vi gå (sakte) opp til 3100 meters høyde til det berømte klosteret Taktsang. Klosteret ligger på en avsats med utsikt over Paro-dalen. Vi kommer tilbake til Paro utpå ettermiddagen.

Dag 9: Delhi. Vi forlater Bhutan og flyr tilbake til Delhi. Innkvartering på hotell og avslutningsmiddag.

Dag 10: København. Hjemreise med ankomst til København om ettermiddagen.

Kanskje du er interessert i ...

Les også