Fiskere kaster ut linene fra toppen av påler slik at de kan arbeide på grunt vann uten å forstyrre fiskene. Mange års stridigheter på øya har hemmet utviklingen, så mange jobber fremdeles på samme måte som forfedrene.

Galleri: Steve McCurry

"Jeg ser etter det ubevoktede øyeblikket når sjelens essens titter fram, når erfaring står tegnet i en persons ansikt­."

19. april 2012

"Jeg ser etter det ubevoktede øyeblikket når sjelens essens titter fram, når erfaring står tegnet i en persons ansikt. Jeg prøver å formidle hvordan det er å være den personen, en person fanget i et større landskap som man kunne kalle den menneskelige tilstand." Steve McCurry.

Det berømte Shaolin-klosteret i Zheng­zhou i det sentrale Kina ble grunnlagt i det 5. århundret og tatt opp på UNESCOs verdensarvliste i 2010. Det er særlig kjent i Vesten for sin kung fu-kampstil. Munkene utviser en utrolig fysisk styrke – og en stoisk ro.

Ved første øyekast ligner det en gressplen, men se godt etter: Jenta står i vann til livet i hagen sin i Bojonegoro på Java. ”I månedsvis er det ikke nok regn; så blir det for mye. Halvparten av verdens befolkning lever på monsunvindenes nåde”, forteller Steve McCurry.

Tradisjon og fornyelse møtes når unge munker spiller dataspill og leker med pistol på Sera-klosteret i Bylakuppe i Sør-India. Klosteret er en parallell til et eldgammelt tibetansk kloster og er opprettet av munker som flyktet fra Kinas maktovertakelse i Tibet.

En gutt flykter fra kameraet til Steve McCurry gjennom den blå byen – en labyrint av blåmalte hus og smale gater ved foten av det enorme Meh­ran­garh Fort i den nordindiske byen Jodhpur. De knallrøde håndtrykkene og de sarte fargeflatene bidrar til bildets mystikk.

Kanskje du er interessert i ...

Les også