Galleri: Noahs ark i bilder

Joel Sartore er på et personlig oppdrag. Han vil fotografere alle dyr i fangenskap før noen av dem forsvinner.

15. april 2016

Det anslås at det er mellom 2 og 8 millioner dyrearter på Jorden. Mange av dem (prognosene svinger mellom 1600 og 3 millioner arter) kan være utdødd innen utgangen av dette århundret som følge av tap av levesteder, klimaendringer og ulovlig handel med ville dyr.

”Folk tror at dyrene vil forsvinne i barnebarnas levetid”, sier Jenny Gray, som er direktør for Zoos Victoria i Australia. ”Men de forsvinner nå. Og de kommer aldri tilbake.”

5600 dyr i kameralinsen på 10 år

Zoologiske hager er det siste håpet for mange dyr som holder på å dø ut, men hagene inneholder bare en brøkdel av alle verdens arter. Likevel gjetter Joel Sartore på at det vil ta over 25 år å fotografere de fleste dyrene i fangenskap.

I løpet av de siste ti årene har han tatt bilder av over 5600 dyr til det prosjektet som har blitt hans store lidenskap: Photo Ark.

Å portrettere 12 000 dyr er HARDT arbeid!

Han har fotografert små dyr: en grønn og svart pilegiftfrosk og fluen Rhaphiomidas terminatus terminatus. Store dyr: en isbjørn og en amerikansk skogsrein. Dyr i havet: en revehodefisk og en hawaii-bobtailblekksprut. Fugler: en edwardsfasan og en montserrattrupial. Og så videre og så videre.

Joel Sartore sier at han ikke slutter før han dør, eller før knærne svikter.

Les hele intervjuet med Joel Sartore her

Kanskje du er interessert i ...

Les også