Les også

Mobilkameraer

Fotografering under vann

National Geographics undervannsfotograf David Doubilet gir denne månedens fototips sammen med Bowmore, Islay Single Malt, Scotch Whisky.National Geographic har brukt David Doubilets undervannsbilder i bladet i fire tiår og stilt lesere ansikt til ansikt med et mangfold av havdyr fra haier til klovnefisk. Uansett hvilket tema han er opptatt av, bringer David Doubilet intimitet og innsikt til oppgaven med å belyse livet under havets overflate.

11. november 2010

National Geographics undervannsfotograf David Doubilet gir denne månedens fototips sammen med Bowmore, Islay Single Malt, Scotch Whisky.

National Geographic har brukt David Doubilets undervannsbilder i bladet i fire tiår og stilt lesere ansikt til ansikt med et mangfold av havdyr fra haier til klovnefisk. Uansett hvilket tema han er opptatt av, bringer David Doubilet intimitet og innsikt til oppgaven med å belyse livet under havets overflate.

"Det er ikke nok bare å fange en fisk i den brøkdelen av et sekund den svømmer forbi kameraet," sier den erfarne fotografen. "Et flott naturbilde må være intimt og pulserende; det skal fange teksturen av fisken og dens leveområde."

En fotograf som har en omhyggelig og respektfull tilnærming til emnet sitt, belønnes som regel, sier David Doubilet. Da han fotograferte sjøløvene i bildet ovenfor, reagerte de på hans ikke-påtrengende tilstedeværelse ved å kile hendene hans med værhårene sine – et varmt øyeblikk i et kaldt hav.

Kanskje du er interessert i ...

Les også