Fotoreportasje: Brian Skerry

Bli med ned i havet med en av National Geographics mest erfarne fotografer, den prisbelønte undervannsfotografen Brian Skerry.

10. januar 2013

Historien begynte da en gutt som elsket havet, deltok på en fotoutstilling for undervannsfotografer og plutselig fikk en åpenbaring:

"Jeg hadde alltid drømt om å utforske havene, men nå forstod jeg hvordan jeg ville gjøre det. Jeg ville gjøre det med et kamera", forteller han. Besluttsomhet, hardt arbeid og litt flaks måtte til, men gutten – som heter Brian Skerry – greide å gjøre drømmen til virkelighet.

I dag har han fotografert over 20 artikler for National Geographic, vunnet priser og gitt ut flere fotobøker, der han blant annet beskriver sitt eventyrlige liv og serverer et gripende portrett av havet som et sted fullt av skjønnhet og mystikk, et sted som er truet, og til sjuende og sist et sted der håpet om en bedre fremtid fremdeles blomstrer.

"I flere tiår har jeg forsøkt å skrelle lagene av den mystikken som omgir mange havdyr, selv om de fleste ikke så lett har gitt fra seg sine hemmeligheter. Jeg håper jeg kan fortsette å ta nye bilder og historier som feirer havet, men også fremhever miljøproblemene. Fotografier er ofte et viktig redskap til endring", sier Brian Skerry, som har bodd på havbunnen, tilbrakt måneder om bord i fiskebåter og reist med snøscooter, kano og luftskip for å ta bilder.

Fotografen

Brian Skerry har levert bilder til National Geogra­phic siden 1998. De siste 30 årene har han tilbrakt over 10 000 timer under vann.

Besøk Brian Skerrys nettside

Kanskje du er interessert i ...

Les også