Fotoreportasje: Annie Griffiths

Annie Griffiths var en av de aller første kvinnelige fotografene som ble ansatt av National Geographic. Hun tok i bruk kameraet da hun gikk på college – og hun visste med en gang at hun aldri kom til å legge det fra seg igjen.

7. februar 2013

Gjennom en lang karriere har Annie Griffiths reist i over hundre land – noe et utvalg av bildene hennes bærer preg av. Hun har reist med mikrofly, scooter, kamel, varmluftsballong og elefant for å komme seg ut til noen av de minst tilgjengelige områdene i verden.

”Jeg har lært at selv uten et felles språk er det lett å la folk få vite at barna deres er vakre, hjemmet deres er vidunderlig ... og at historiene deres er verdt å dele med resten av verden”, forteller hun.

"Det er som å ta på seg et par vinger og lette. Jeg elsker det", sier Annie Griffiths.

Bildene hennes har illustrert flere titalls artikler og bøker, deriblant historier om Lawrence of Arabia, oldtidsbyen Petra i Jordan, New Zealand og Jerusalem.

Hun er dessuten svært opptatt av å bruke bildene sine til å fortelle om nød i verden, og hun har grunnlagt Ripple Effect, som er et kollektiv av fotojournalister som har som mål å dokumentere fattige kvinners kår og sette søkelyset på prosjekter som har til formål å hjelpe kvinnene til å ta kontroll over sin egen tilværelse.

Fotografen

Annie Griffiths har tatt bilder for National Geographic siden hun var 25 år. Hun har ofte tatt med de to barna sine på turene.

Besøk nettsiden til Annie Griffiths

Kanskje du er interessert i ...

Les også