Her er de beste nyhetsbildene fra 2010

Sangsvaner, et offer for Taliban og bolivianske brytere er blant vinnerne i World Press Photos konkurranse for 2010.

17. februar 2011

"Dette kan bli ett av de bildene – og vi får kanskje bare ti i løpet av vår levetid – der man vet nøyaktig hvilket bilde det er snakk om når noen sier 'husker du det bildet av den jenta ...'," sier lederen i juryen, David Burnett, i en uttalelse om vinnerbildet.

Da jeg fotograferte Aisha i et afghansk krisesenter for kvinner, "var jeg mest opptatt av å fange den indre skjønnheten", fortalte Jodie Bieber til World Press Photo da hun ble ringt opp etter juryens avgjørelse.

En internasjonal dommergruppe valgte ut prisvinnerne i ti kategorier, deriblant aktuelle og generelle nyheter, sport, natur og portretter, der Jodie Biebers bilde også tok førstepremien. I hver kategori delte dommerne ut første-, andre- og tredjepremier til både enkeltbilder og og fotoserier. Et rekordstort antall på 108 059 bilder ble sendt inn til dette årets konkurranse av 5847 fotografer fra 125 land.

De beste bildene fra World Press Photo 2010 blir vist på utstillinger rundt omkring i verden i løpet av året. Utstillingen vises i København 7.–27. oktober.

Klikk på koblingen til høyre for å se noen utvalgte vinnere fra World Press Photo. Vær oppmerksom på at det kan være sterke scener i enkelte bilder.

Kanskje du er interessert i ...

Les også