Iranske kvinner i Teheran roper sine protester ut i natten. Dette bildet, som ble tatt av den italienske fotografen Pietro Masturzo, ble kåret til verdens beste pressefoto i 2009 av organisasjonen World Press Photo. Foto: Pietro Masturzo.

Galleri: World Press Photo 2009

Et utvalg av vinnerbilder fra fotokonkurransen World Press Photo 2009

8. april 2010

Et utvalg av vinnerbilder fra fotokonkurransen World Press Photo 2009.

En ung kar tar et drag av crack-pipen i Reno, det fattigste området i Bissau, hovedstaden i det vestafrikanske landet Guinea-Bissau. Det knøttlille landet ved kysten har ingen flåte og er de siste årene ofte blitt brukt som anløpssted for søramerikanske kokainsmuglere underveis til Europa. Foto: Marco Vernaschi, Pulitzer Center.

Bildet ble tatt i mars av den svenske fotografen Kent Klich. Lyset strømmer inn gjennom et hull i taket i dette huset nord i Gaza, som ble fraflyttet etter å ha blitt truffet av en granat fra en stridsvogn. Familien som bodde der, forlot huset da Israel angrep området i desember 2008. Foto: Kent Klich.

To menn søker dekning bak en container mens politiet skyter med tåregass mot demonstranter i Antananarivo, hovedstaden på Madagaskar. Voldelige sammenstøt mellom demonstranter og politi tok til i januar etter at tilhengere av opposisjonslederen Andry Rajoelina satte fyr på et statseid mediahus. Over 170 mennesker mistet livet under opptøyene. Foto: Walter Astrada, Agence France-Presse.

To soldater hjelper en kvinne bort fra stedet der en selvmordsbomber nettopp utløste eksplosjonen. Bomben detonerte like ved et hotell i Wazir Akbar Khan-distriktet i Kabul, Afghanistan, der mange av ambassadene ligger. Det var da det mest dødelige angrepet i den afghanske hovedstaden på seks uker med åtte drepte og 40 sårede. Foto: Adam Ferguson, for The New York Times.

Den britiske fotografen Charles Ommanney fanget USAs president Barack Obama i et tenksomt øyeblikk rett før edsavleggelsen i Washington D.C. 20. januar. Ommanney mener at bildet "sier alt" om Obama. "Millioner av mennesker fulgte begivenheten, og der sto det en mann som bare var til i øyeblikket." Foto: Charles Ommanney, Getty Images, Newsweek.

En lys sodalbatross vokter redet på Sør-Georgia - et britisk område som Argentina gjør krav på, som ligger 2000 kilometer øst for Falklandsøyene i Stillehavet. Bildet ble tatt av National Geographic-fotografen Paul Nicklen fra Canada. Foto: Paul Nicklen, National Geographic.

En isfugl snapper en fisk som har svømt for nær vannflaten. I likhet med mange andre stupdykkere har isfuglen et tredje øyelokk (også kalt blinkhinne) som fungerer som en beskyttende hudfold for øynene og gjør det mulig for den å se under vann. Foto: Joe Petersburger, National Geographic Image Collection.

Krigsveteran Jose Pequeño får hjelp av sin mor til å komme ut av sykehussengen. Pequeño mistet 40 prosent av hjernen da en granat eksploderte i patruljevognen hans i Ramadi i Irak. Over 4300 amerikanske militærarbeidere er blitt drept og rundt 30 000 såret fra starten av krigen og frem til 2010. Foto: Eugene Richards, Getty Images Reportage for The Sunday Times Magazine/Paris Match.

En død sjiraff ligger i et uttørket elveleie nordøst i Kenya. I 2009 døde hundretusener av dyr i den verste tørken i Kenya på mer enn ti år. Kenya er avhengig av sesongbestemt nedbør, men fjoråret var det tredje på rad uten det nødvendige regnet. I mars 2010 kom regnet endelig, men det medførte oversvømmelser som tvang cirka 50 000 mennesker bort fra hjemmet. Foto: Stefano De Luigi, VII Network for Le Monde Magazine.

Graham har kjempet mot anoreksien fra han var 14 år gammel. Ifølge en artikkel i den britiske avisen The Guardian startet problemene da han ville slanke seg for å gjøre inntrykk på en jente. Da han var 15 år, veide Graham bare 30 kilo. Han er nå 24 og veier dobbelt så mye, men sier at han fortsatt må kjempe mot anoreksien. Foto: Laura Pannack, Lisa Pritchard Agency, The Guardian Weekend.

En hvit rotte vises frem i de "skitne barns hus" ved Rainbow Camp, en årlig begivenhet i toleransens tegn, som oppfordrer deltagerne til å be om fred i verden. Hundrevis av tenåringer som har rømt hjemmefra, slik som de på bildet, deltar i festivalen. I fjor ble Rainbow Camp arrangert i nasjonalparken i Santa Fe i New Mexico. Foto: Kitra Cahana, Fabrica for Colors.

Kanskje du er interessert i ...

Les også