National Geographic oppdaget fototalent

Å vinne National Geographics fotokonkurranse i 2009 ga norske Ingebjørg Fyrileiv Guldvik inspirasjon og selvtillit til å realisere drømmen. I dag lever hun av å arbeide med bilder.

15. desember 2014

Ingebjørg Fyrileiv Guldvik er 26 år og fra Salsnes i Nord-Trøndelag. Hun har en bachelorgrad i visuell kommunikasjon og vant National Geographics nordiske fotokonkurranse i 2009.

Derfor vant hun

Den fine komposisjonen og de vakre detaljene gjorde at dette flotte bildet gikk av med seieren innen kategorien mennesker. Modellen er fotografens niese, og bare tre dager etter at dette bildet ble tatt, fødte hun en velskapt gutt.

Å vinne fotokonkurransen hjalp karrieren

– I 2009 hadde jeg fotografert natur i omtrent sju år. Å fotografere mennesker var det vanskeligste jeg gjorde. Derfor var det å vinne National Geographics nordiske fotokonkurranse en veldig stor og nesten surrealistisk opplevelse for meg. Jeg deltok i flere kategorier og ble veldig overrasket da jeg gikk av med den gjeveste prisen i ”feil” kategori. Mitt felt var natur, ikke mennesker ...

Fram til da hadde jeg følt at jeg ikke mestret å fotografere mennesker, så seieren har betydd ekstremt mye for den fotografiske selvtilliten i portrettkategorien – som en bekreftelse på at jeg tok feil. I tillegg fikk jeg mye oppmerksomhet i fotomiljøet, og det er ingen tvil om at en tur innom NG hjalp meg videre i karrieren. Som et kvalitetsstempel og videre inspirasjon.

Kanskje du er interessert i ...

Les også