Galleri: Nordens naturfotograf – finalister

Over 500 bilder har vært med i kappløpet om å bli Nordens naturfotograf 2014 – kåret av National Geographic. Se første-, andre- og tredjeplassen her, og les om hvorfor akkurat disse tre bildene ble valgt ut. Se også de 21 andre finalistene.

19. november 2014

Vinneren av National Geographics store nordiske fotokonkurranse er nå kåret blant over 500 bilder. I avgjørelsen la dommerne blant annet vekt på fotografens oppfinnsomhet i skildringen av naturen. Det var vanskelig å kåre en vinner, for vi fikk mange veldig flotte bilder.

Begrunnelse: Vinneren

Tittelen som Nordens naturfotograf 2014 går til Ari Nieminen fra Nokia i Finland for dette helt enestående undervannsportrettet av en padde som hopper i gjørmen i innsjøen Ahvenjärvi i Øst-Finland. Dommerpanelet var fascinert over den dramatiske bevegelsen i bildet med gjørmen som flyr rundt, og padden som ser ut til å markere sitt territorium overfor fotografen. Bildet viser naturen fra en overraskende og frisk synsvinkel.

Begrunnelse: Andreplassen

Agnetha Lundberg fra Göteborg i Sverige kommer inn på en sterk andreplass med dette svart-hvitt-bildet av et bølgende landskap nedsenket i tåkedelte lag som gir bildet stor dybde. Harmonien i bildet skapes med enkle virkemidler og et velkjent perspektiv mens tåken tilfører den mystiske og drømmende stemningen.

Begrunnelse: Tredjeplassen

Tredjeplassen i konkurransen tildeles Beate Strøm Johansen fra Kristiansand, som tilbrakte mange timer med dykkermaske i en innsjø for å ta dette kunstneriske bildet av en nøkkerose. Her ses naturen i et sjeldent – og uvanlig vakkert – perspektiv.

Se alle bildene

Se alle bildene som var med i fotokonkurransen Nordisk naturfotograf 2014, her

/dme:image

Kanskje du er interessert i ...

Les også