Tittelen som Nordens naturfotograf 2013 går til Anders Wallin fra Åkarp i Skåne for hans fantastiske bilde med den treffende tittelen: Forgjengelighetens skjønnhet. De sarte fargene i høstbladene får dette bildet til å framstå som et maleri. Dommerpanelet var begeistret for fotografens blikk for detaljene, og de likte at det så ut som han insisterte på skjønnheten i en haug med hageavfall.

Galleri: De 20 beste i Nordens Naturfotograf 2013

Vinneren av National Geographics store nordiske fotokonkurranse er nå kåret blant over 600 bilder. Se de 20 beste bildene her.

20. november 2013

Vinneren av National Geographics store nordiske fotokonkurranse er nå kåret blant over 600 bilder. I avgjørelsen la dommerne særlig vekt på originalitet og overraskende vinkler. I tillegg til premiene får både nummer 1 og nummer 2 også et flott diplom. Men ikke bare vinnerne fortjener heder: Her ser du de 20 beste bildene fra konkurransen.

Roald Synnevåg fra Bergen vinner en flott andreplass for sitt bilde fra Island av en terne som fôrer ungen sin på toppen av en isklump. Det golde landskapet av livløs, stålgrå himmel og turkishvit is danner en utrolig vakker kontrast til det livet som tross alle odds utspiller seg der.

Villy Jæger fra Brøndby i Danmark tar tredjeplassen og får et årsabonnement på National Geographic for et poetisk bilde i myke farger av vakkert opplyste maneter som svever som i en rekkedans i det klare vannet.

Kanskje du er interessert i ...

Les også