En fargesprakende manet lyser opp i dypet i nærheten av den vesle skotske øya Sula Sgeir på dette bildet som vant konkurransen British Wildlife Photography Awards 2011. Fotograf Richard Shucksmiths "utrolig vakre bilde av en manet ... fanger dens perlemorglans og magi helt perfekt", sier Greg Armfield, som er fotografi- og filmansvarlig for WWF, i en uttalelse.

Galleri: British Wildlife Photo Awards

Fra gjespende rev til manet med perlemorglans – se hvilke bilder som dommerne kåret til årets naturfotografier i konkurransen British Wildlife Photography Awards 2011.

3. oktober 2011

Fra gjespende rev til manet med perlemorglans – se hvilke bilder som dommerne kåret til årets naturfotografier i konkurransen British Wildlife Photography Awards 2011.

På vinnerbildet i kategorien Dyreatferd danser en gråhegre bortover en innsjø i Derbyshire i England. "Det var daggry ved et avsidesliggende fiskevann da denne gråhegren, som om den var en fiskeørn, plutselig slo ned midt i vannet og få sekunder senere dukket opp igjen med en fisk", sier fotograf Andrew Parkinson. "Bildet viser det øyeblikket der den tar av fra vannet og går på vingene."

Oliver Wilks på 16 år tok dette bildet av en rødrev som våkner en solrik oktoberettermiddag i Sussex i England. Oliver Wilks, som husker hvordan han ventet tålmodig på at reven skulle våkne, fikk en av de to prisene for Young British Wildlife Photographer.

En flokk stærer omkranser et tre i nærheten av Shropshire i England på dette bildet, som vant førstepremie i kategorien Naturen i byen. Fotograf David Biggs beskriver sin opplevelse i en uttalelse: "En flokk stærer fløy inn mellom noen trær bak huset mitt for å finne seg et sted å sove. Jeg fant kameraet med en gang, stilte meg opp ved hagemøblene og begynte å fotografere disse fantastiske skapningene."

En huskatt bærer av gårde med et pipende bytte i Berkshire i England på et bilde som fikk utmerkelse i kategorien Naturen i byen. "Vi er glade over å se hvor mange mennesker rundt omkring i Storbritannia som har latt seg inspirere av konkurransen til å utforske naturen i sitt eget lokalområde", sier dommer Paul Wilkinson fra den britiske miljøorganisasjonen The Wildlife Trusts. Foto: Doug Mackenzie Dodds.

Walisiske fjelltopper, kjent som "Djevelens kjøkken", reiser seg bak Llyn Idwals algefylte vann på et lagdelt bilde som vant i kategorien Levende landskap. Etter utstillingen WildlifeXpo i London vil bilder fra konkurransen British Wildlife Photography Awards 2011 bli vist på fotoutstillinger i England, Skottland og Wales. Foto: Graham Eaton.

Dette bilde av en død fasan i en engelsk skog inngår i en vinnende dokumentarserie i den britiske fotokonkurransen. "Selv om jeg ikke går på jakt selv, ville jeg ikke gå glipp av muligheten til å fotografere en av britenes tradisjonelle utendørsinteresser", sier fotograf Neil Aldridge. "Det er delte meninger om jakt i naturen. Noen beklager kontrollen med lokale arter for å beskytte denne fritidsinteressen. Andre hevder at jakten spiller en viktig rolle for bevaring av arter."

En gulbrun hjort poserer for kameraet i Surrey i England på dette bildet som vant i kategorien Portretter. "Jeg elsker å fotografere hjort om høsten, og når værmeldingen lover tåke, blir jeg enda ivrigere etter å dra ut og fotografere dem", sier vinneren, Mark Smith. "Jeg hørte denne hjorten før jeg så den, og ved å bruke tåken og vindretningen som dekke klarte jeg å komme i posisjon og sette opp stativet før den oppdaget at jeg var der."

En sommermorgen i Devon i England fanget fotograf Ross Hoddinott inn en Galathea-sommerfugl som hviler seg på et gresstrå - et bilde som ga ham førstepremien i kategorien Årstider. "Bakgrunnsbelysningen fremhevet vingenes mønster og gjennomsiktighet", sier Ross Hoddinott.

En gråsel hilser tilsynelatende på fotograf Alexander Mustard i nærheten av Devon i England på et bilde som fikk utmerkelse i kategorien Kyst og hav. Bilder fra konkurransen British Wildlife Photography Awards vil sammen med andre prisvinnende fotografier bli vist på kunstutstillingen WildlifeXpo, som finner sted 14. til 28. oktober på Alexandra Palace i London.

Kanskje du er interessert i ...

Les også