En snegl søker mot lyset på bildet som vant i kategorien "Andre dyr" i konkurransen European Wildlife Photographer of the Year 2010. Foto: Gönye Csaba.

Galleri: Årets naturfotografier 2010

Her kan du se de flotte vinnerbildene fra fotokonkurransen European Wildlife Photographer of the Year 2010

19. november 2010

Her kan du se de flotte vinnerbildene fra fotokonkurransen European Wildlife Photographer of the Year 2010

En oter spiser noe som ser ut til å være en frosk i Estland i 2009. Bildet fikk hederlig omtale i kategorien "Pattedyr" i fotokonkurransen European Wildlife Photographer of the Year 2010. Foto: Sven Zacek.

Bena og svømmeføttene på en knoppsvane ses over en mortstim i Rhinen i Sveits i 2010. Bildet ble valgt som det beste fuglebildet i konkurransen European Wildlife Photographer of the Year 2010. Foto: Michel Roggo.

Som et lysende gjenferd flyr en ugle gjennom et snødekket landskap i Quebec i Canada. Bildet, som har tittelen "Snøugle", fikk hederlig omtale og vant dessuten publikumsprisen ved European Wildlife Photographer of the Year 2010. Foto: David Allemand og Christophe Sidamon-Pesson.

En ung "olive ridley"-skilpadde kjemper seg gjennom havdønningene på vei mot dypere vanni Costa Rica. Skilpaddene tar ikke til seg mat de første dagene etter klekking, men lever av det som er igjen i plommesekken. Bildet er tatt av den tyske naturfotografen Solvin Zankl, som vant Fritz Pölking Award 2010. Foto: Solvin Zankl.

En sjøstjerne presser seg mot tidevannet på dette bildet, som har tittelen "Kometen". Bildet kom på andreplass i kategorien "Andre dyr" i konkurransen European Wildlife Photographer of the Year 2010. Foto: Asier Castro de la Fuente.

En isfugl sprer ut vingene for å bremse mens den dykker etter fisk i vannet. Bildet fikk hederlig omtale i kategorien "Undervannsverdenen" i konkurransen European Wildlife Photographer of the Year 2010. Foto: Manfred Delpho.

En duggdråpe klamrer seg til en plantestengel på et bilde tatt av den polske fotografen Michal Budzynski, som vant Fritz Pölking Junior Award 2010. Michal Budzynski sier at han ikke har noe imot å slite litt og gå lange turer i kulden for å fange de "enestående, magiske øyeblikkene". Foto: Michal Budzynski.

En ung flaggspett fløy inn i et vindu og etterlot dette spøkelsesaktige, røntgenlignende avtrykket av fjærdrakten. Bildet kom på andreplass i kategorien "Mennesket og naturen" i fotokonkurransen European Wildlife Photographer of the Year 2010. Foto: Josef Vorholt

En gepard stanser et sekund for å se på fotografen før den flykter videre fra en gressbrann i Tanzania i oktober 2007. Dette bildet i svart-hvitt ble kåret til "Samlet vinner" i European Wildlife Photographer of the Year 2010. Foto: Britta Jaschinski

Kanskje du er interessert i ...

Les også