Finsk fugleflukt kåret som vinner!

Vinnerne av NGs nordiske fotokonkurranse er kåret. Se de flotte vinnerbildene som kom på første-, andre- og tredjeplass.

5. januar 2011

Vi er veldig stolte over å kunne presentere vinneren av National Geographics store nordiske fotokonkurranse 2010. Vinnerfotografen bak bildet over er finske Eero Hauta-aho, som nå kan glede seg over å ha innkassert førstepremien – et Olympus PEN E-PL1-kamera.

Dommerpanelet bestod av redaksjonen i National Geographic Danmark og den prisbelønte og internasjonalt anerkjente danske NG-fotografen Joachim Ladefoged. Det var utrolig mange spennende bilder å velge mellom blant de innsendte bidragene i år, men dommerpanelet var likevel enige om å kåre Eero Hauta-ahos fascinerende fuglebilde som vinner. Blant annet fordi dette bildet er en ”veldig god kombinasjon av flott lys, det rette øyeblikket og et godt innhold”, slik Joachim Ladefoged formulerer det. Han sier videre om vinnerbildet:

”Det er et teknisk godt og svært flott bilde med et supert lys. Den mørke bakgrunnen er med på å framheve det enormt vakre motlyset. Å fotografere er jo det samme som å se lys, og her har fotografen ventet på det rette øyeblikket, der moren eller faren kommer med fisken i munnen til fugleungen.”

Andreplassen gikk til Roy Roos, Finland.

Tredjeplassen gikk til Emilie Bluigen, Danmark.

Premien

Førstepremien i National Geographics store nordiske fotokonkurranse 2010 er sponset av kameraprodu­senten Olympus, som stiller med et eksemplar av det prisbelønte kameraet PEN E-PL1 til vinneren. Kameraet blander kom­pakt­kameraets enkle funk­sjoner og design med speil­refleks­kamera­ets fokus, kvalitet og profesjonelle muligheter. Dessuten har Olympus-kameraet 12,3 megapiksler, en LCD-skjerm på 2,7", et stabiliserende kamerahus og muligheten til å gjøre filmopptak i HD.

Kanskje du er interessert i ...

Les også