Årets beste bilder tatt fra en drone

Se galleriet med bilder som vant årets store internasjonale fotokonkurranse for droner. En selfie med haier, fantastiske bilder av vakker natur sett ovenifra og gøyale sammenkomster er blant vinnerne.

20. august 2015 av Greta Weber & Emily Jan

Dronestagram er navnet på appen for bilder tatt fra en drone. Nå er vinnerne i konkurransen om de beste blinkskuddene i 2015 kåret.

Konkurransens dommerpanel bestod av National Geographics visesjef for fotografi Ken Geiger, sjefredaktøren for magasinets franske utgave Jean-Pierre Vrignaud og grunnleggeren av Dronestagram Eric Dupin. Trioen har sett og vurdert over 5000 innsendte bilder, der de la vekt på kreativitet, fotografisk kvalitet og hvor godt bildene traff blink innenfor kategoriene.

*'Hvor er Willy' vinner dronie-kategorien *"Dronebilder kan tas der ingen andre kan", sier Geiger, som selv er prisvinnende fotograf. Gjennom hans blikk åpner droner en helt ny fotoverden for oss alle på samme måte som den digitale utviklingen har gjort.

Dupin legger til at "dronefotografier er et nytt visuelt språk, en helt ny måte å oppleve verden på".

Kategoriene omfattet natur, steder og dronier – som er selfier tatt med en drone. "Droner er den ultimate selfiestang", forteller Geiger begeistret.

Årets dronievinner viser en gjeng 'Hvor er Willy'-entusiaster på Kypros, som iført figurens karakteristiske rød- og hvitstripete genser vinker til en drone.****

Kanskje du er interessert i ...

Les også