Trær gir beskyttelse – og utgjør en fare

Tre av de isolerte indianere, som er malt med røde og svarte planteuttrekk, ser på helikopteret fra den brasilianske regjeringen i april 2010.Denne aktuelle stammen er ikke i overhengende fare, men tømmerselskaper i Peru tvinger andre indianere inn i Brasil, der indianerreservater gir bedre beskyttelse, sier José Carlos Meirelles."Noen av stammene i området er gamle fiender," forteller han. "Vi vet aldri hva som kan skje når de møtes" og tvinges til å dele jord og matkilder, sier han.

11. februar 2011

Tre av de isolerte indianere, som er malt med røde og svarte planteuttrekk, ser på helikopteret fra den brasilianske regjeringen i april 2010.

Denne aktuelle stammen er ikke i overhengende fare, men tømmerselskaper i Peru tvinger andre indianere inn i Brasil, der indianerreservater gir bedre beskyttelse, sier José Carlos Meirelles.

"Noen av stammene i området er gamle fiender," forteller han. "Vi vet aldri hva som kan skje når de møtes" og tvinges til å dele jord og matkilder, sier han.

Ifølge José Carlos Meirelles er det tre andre stammer i området. I hele Brasil er det trolig 70 isolerte grupper, selv om bare 29 er bekreftet, sier han.

"I dag finnes det ikke en eneste gruppe i hele verden som ikke har hatt en eller annen form for kontakt med andre mennesker," legger han til. "De vet at vi finnes. De har bare bestemt seg for ikke å ta kontakt, og det er i deres egen interesse."

Den første kontakten mellom stammene i Acre-regionen og hvite mennesker skjedde i 1895, da gummitappere kom til denne isolerte delen av Amazonas-regnskogen, sier José Carlos Meirelles. "Det har vært rapporteringer siden 1905 med beskrivelser av indianere som bruker macheter fra gummitappere."

De siste bildene viser også indianere som bærer macheter og bruker gryter av metall.

Kanskje du er interessert i ...

Les også