Har sumobrytere g-streng på seg?

Når sumobrytere går i ringen, er de bare kledd i et lendeklede, den tradisjonelle mawashien, som viser så mye av bryterens rumpeballer at det ligner en g-streng. En mawashi består av en ca. ni meter lang silkebit som vikles fire til sju ganger rundt alt etter­ sumobryterens omfang. Mawashien er en sentral del av den japanske nasjonalsporten, ikke minst fordi mange av de 70 offisielle grepene og kastene innebærer at sumobryteren manøvrerer motstanderen rundt ved å ta tak i mawashien hans.

12. april 2012

Når sumobrytere går i ringen, er de bare kledd i et lendeklede, den tradisjonelle mawashien, som viser så mye av bryterens rumpeballer at det ligner en g-streng.

En mawashi består av en ca. ni meter lang silkebit som vikles fire til sju ganger rundt alt etter sumobryterens omfang.

Mawashien er en sentral del av den japanske nasjonalsporten, ikke minst fordi mange av de 70 offisielle grepene og kastene innebærer at sumobryteren manøvrerer motstanderen rundt ved å ta tak i mawashien hans.

Foran på lendekledet henger ”pinner” av silke som er stivet av med lim – såkalte sagarier. Antallet sagarier er alltid ulikt fordi det skal bringe lykke. Sumobryting har mange ritualer og symboler – alt fra bryternes tradisjonelle frisyrer til de utallige faktene og trampingen i bakken.

Spør oss:

Har du et spørsmål til NGs eksperter? Send en e-post til: [email protected]. Bare spørsmål som trykkes i bladet, blir besvart og premieres med et flott verdenskart.

Kanskje du er interessert i ...

Les også