Gatene i Kolkata kryr av mennesker. Det bor drøyt 16 millioner i byen – og flere kommer til hver dag. I 1975 fantes det bare tre byer i verden med over 10 millioner innbyggere. I dag er det 21, de fleste i u-land, der byene står for det meste av befolkningsveksten i verden.

Smugkikk på sju milliarder-utstillingen

Vi viser her fem bilder fra fotoutstillingen Sju milliarder, som finner sted på Rådhusplassen i Oslo fra 26. oktober til 7. november 2011.

10. oktober 2011

Vi viser her fem bilder fra fotoutstillingen Sju milliarder, som finner sted på Rådhusplassen i Oslo fra 26. oktober til 7. november 2011.

Kame Ogido på 89 samler tang til en kalorifattig kost som bidrar til at Okinawa har en av verdens høyeste levealdrene på 82 år. Eldre ved god helse utgjør en ofte uutnyttet ressurs. De som har mulighet til å bli på arbeidsmarkedet kan bidra positivt til familiene og lokalsamfunnene sine.

Unge kvinner som selv har valgt sin livsstil møtes på en lokal bistro. Kvinners likestilling er sikret i FNs kvinnekonvensjon (CEDAW-konvensjonen). Avtalen er ratifisert av 186 land, og deriblant alle de nordiske landene som hvert 4. år rapporterer resultater til FN.

Driftige øyboere i Gaibandha-distriktet konstruerer flytende hager av hyasinter, der de planter squash, okra og andre spiselige vekster. Dermed kan de dyrke matvarer i området som hyppigt rammes av oversvømmelser, uten tilgang til landbruksjord.

14 år gamle Asia vasker sitt nyfødte jentebarn, mens den 2 år gamle datteren leker. Asia er syk og blør stadig etter fødselen, men har ingen adgang til hverken hjelp eller informasjon. Mer enn 350.000 kvinner dør hvert år av komplikasjoner ved graviditet og fødsel.

Kanskje du er interessert i ...

Les også