Slik har du aldri før sett Nord-Korea

GALLERI: Fotograf David Guttenfelder har siden år 2000 arbeidet i ett av verdens mest lukkete samfunn. Hans siste bildereportasje vant en pris ved World Press Photo, og viser en annen og mer menneskelig side av den beryktede og totalitære staten.

29. februar 2016 av Melody Rowell // Foto: David Guttenfelder

Nord-Korea har utviklet seg til en nasjon av rulleskøyteløpere.

I hvert fall hvis man skal tro David Guttenfelder, som har fotografert i det isolerte landet siden 2000. Han forteller at da Kim Jong-un i 2011 trakk i farens tidløse lederuniform, ble dette samtidig startskuddet til en liten kulturrevolusjon.

Fra nå av skulle Nord-Korea i langt større grad enn før prioritere rekreasjon og fysisk utfoldelse. Ikke minst gjaldt dette for eliten i hovedstaden, Pyongyang.

De siste årene har trenden tilsynelatende spredd seg, og nå kan også massene benytte de utallige rulleskøytebanene som etter sigende har dukket opp over alt i landet.

Innbyggerne i den lukkete og totalitære staten har ikke mye fritid. En seks dagers lang arbeidsuke, kombinert med konstant kontroll og overvåking fra regjeringen, er hverdagen for folk flest i Nord-Korea.

Men kanskje er det lysglimt i enden av det totalitære mørket.

Bildene viser i alle fall at nordkoreanerne gjør mer enn å løpe på rulleskøyter. Dans, basketball og teater bidrar er også til å gjøre livet litt morsommere for innbyggerne i det lukkete landet.

Guttenfelder har akkurat vunnet 3. plassen i fotokonkurransen World Press Photo sin kategori for lange prosjekter. Det vil si bilder av samme tema, tatt over minst tre år.

Kanskje du er interessert i ...

Les også