Slik er det å vende tilbake fra døden

Det er de færreste som slipper helskinnet fra et stevnemøte med døden. Men disse menneskene har på mirakuløst vis greidd å gjøre det. Les om deres fascinerende kamp med døden her.

18. april 2016 av Robin Marantz Henig // Foto: Lynn Johnson

En ”cowboy-ånd” sa til henne at hun ikke skulle være redd

Ashlee Barnett var student da hun kom ut for en alvorlig bilulykke på en avsides landevei i Texas. Bekkenet hennes ble knust, milten var sprengt, og hun blødde sterkt.

På ulykkesstedet, sier hun, beveget hun seg mellom to verdener: på den ene siden kaos og smerte mens ambulansefolkene brukte hydraulisk utstyr til å få henne ut av bilen, og på den andre siden en verden med hvitt lys, ingen smerte og ingen angst.

Flere år senere fikk hun kreft, men hennes nær-døden-opplevelse gjorde henne sikker på at hun ville overleve. Hun har tre barn og gir råd til overlevende som har vært utsatt for traumatiske hendelser.

Han merket hvordan han beveget seg gjennom vegger mot et lys

Under en familieskogstur ved Sleepy Hollow Lake i delstaten New York hadde ortopedkirurgen Tony Cicoria nettopp ringt til moren sin. Det trakk opp til uvær og sendte et lyn gjennom telefonen inn i hodet hans og stoppet hjertet.

Tony Cicoria sier at han merket hvordan han forlot kroppen og beveget seg gjennom vegger mot et blåhvitt lys, ivrig etter å bli forent med Gud.

Etter sin nær-døden-opplevelse fikk han en plutselig forkjærlighet for klassisk pianomusikk og begynte å lage melodier som lot til å komme til ham av seg selv. Med tiden ble han overbevist om at han var skånet for å kanalisere ”himmelens musikk”.

Hun så sin sørgende stefar kjøpe sjokolade i en automat

Etter et frontkollisjon kom Tricia Barker på et sykehus i Austin, Texas, med brukket rygg og kraftige blødninger. Hun sier at hun merket seg selv gli ut av kroppen på operasjonsbordet og sveve oppe under taket.

Derifra så hun hjertet sitt gå i stå på monitoren. Hun fløy gjennom gangen og så stefaren trekke ut sjokolade i en automat. Det var denne detaljen en stress-utløst trang til å trøstespise som han ikke hadde fortalt noen om, som fikk Tricia Barker til å tro på at hun virkelig hadde beveget seg omkring.

I dag underviser hun i kreativ skriveteknikk og sier at hun fremdeles veiledes av de åndene som var hos henne på den andre siden.

Vil du lese mer om det fascinerende grenselandet mellom liv og død - og høre ekspertenes mening om hva som skjer med oss når vi dør? Da kan du laste ned hele artikkelen her:

Kanskje du er interessert i ...

Les også