Om filmen The Way Back

The Way Back er en fantastisk fortelling om seks menns kamp for å komme seg vekk fra de fryktede Gulag-leirene. Filmen er regissert av Peter Weir, som er Oscar-nominert seks ganger, og produsert i samarbeid med National Geographic. Se trailer, galleri og intervjuer.

17. februar 2011

The Way Back er fortellingen om seks menns flukt fra redslene i en sovjetisk arbeidsleir i Sibir under annen verdenskrig og deres 10 000 kilometer lange ferd mot frihet.

Filmen er regissert av den prisbelønte regissøren Peter Weir (The Truman Show, Dead Poets Society og Master and Commander) og er produsert i samarbeid med National Geographic. Hovedrollene spilles av Jim Sturgess (Across the Universe, The Other Boleyn Girl), Ed Harris (Appaloosa) og Colin Farrell (In Bruges), som alle er fanger i en sovjetisk arbeidsleir. Sammen med fire andre flykter de fra Gulag-leiren og begynner på en farefull ferd gjennom flere tusen kilometer med fiendtlig terreng.

Se filmtrailer nedenfor:

Peter Weir sier:

”Vår film er inspirert av Slavomir Rawicz’ roman The Long Walk: The True Story of a Trek to Freedom, som jeg syntes var en fantastisk kombinasjon av en fengselshistorie og en fortelling om overlevelse. Sammen med hovedpersonene reiser vi gjennom fire årstider, tolv måneder og ca. 10 000 kilometer og ser hvordan både atferd og personlighet blir påvirket av de barske forholdene. Sterk tro på seg selv er en nødvendighet i Gulag, men hvis noen av dem skal komme levende fra denne ferden, er mennene nå nødt til å stole på hverandre og bryte ned murene som hver og en av dem har bygd opp rundt seg."

The Way Back har norsk premiere 25. mars 2011. Se bilder fra filmen og intervju med Peter Weir – klikk i menyen til høyre.

Kanskje du er interessert i ...

Les også