Spisepinner er ikke nødvendigvis "Made in China"

Visste du at en stor del av de spisepinnene som brukes i Asia, faktisk er produsert i et lite område av delstaten Georgia i USA? Det virker kanskje sært, siden det i dag står ”Made in China” på svært mange andre produkter. Så hvorfor skulle ikke spisepinner – av alle ting – også være produsert der? Primært på grunn av mangel på råmaterialer. For å imøtekomme etterspørselen etter spisepinner fra Asia spytter en fabrikk i den amerikanske byen Americus, som bare har 17 000 innbyggere, ut 10 millioner sett spisepinner hver uke og eksporterer dem til Kina, Japan og Sør-Korea.

8. desember 2011

Visste du at en stor del av de spisepinnene som brukes i Asia, faktisk er produsert i et lite område av delstaten Georgia i USA?

Det virker kanskje sært, siden det i dag står ”Made in China” på svært mange andre produkter. Så hvorfor skulle ikke spisepinner – av alle ting – også være produsert der?

Primært på grunn av mangel på råmaterialer. For å imøtekomme etterspørselen etter spisepinner fra Asia spytter en fabrikk i den amerikanske byen Americus, som bare har 17 000 innbyggere, ut 10 millioner sett spisepinner hver uke og eksporterer dem til Kina, Japan og Sør-Korea.

Spisepinner "Made in Americus"

Men hvorfor akkurat Americus?

For det første er husleien billig, forklarer eieren av fabrikken Georgia Chopsticks, Jae Lee, som opprinnelig er fra Seoul. For det andre er området rikt på ambratre og popler, som er ideelt å lage engangspisepinner av.

Kanskje du er interessert i ...

Les også