Sjeldent fotografi av Billy the Kid er verdt millioner

En mann fra California gjorde et godt funn i en lokal bruktbutikk. Der kjøpte han det historiske bildet av Billy the Kid for bare 13 kroner. Et bilde som nylig er vurdert til svimlende 33 millioner kroner.

20. oktober 2015

Det finnes bare ett garantert ekte bilde av den lovløse Billy the Kid fra Det ville vesten. Men så fant Randy Guijarro i 2010 et ferrotypi (over) datert 1878 i en butikk i USA. Han forstørret det og gjenkjente en figur.

Billedet af Billy the Kid blev solgt til 5 millioner

Framtredende bildesamlere fra det gamle Vesten sier at det ikke er Billy, alias William H. Bonney, og banden hans. Mens John McWilliams, som er ekspert på gamle bilder sier at han ”er omtrent 80 % sikker” på at det er ham.

Eksperter har sammenlignet bilder og utført ansiktsanalyser, og man har greid å finne et dagboknotat som forbinder alle i bildet.

Dette er bare det andre bildet man kjenner til av tyven og morderen Billy The Kid, som angivelig hadde 21 liv på samvittigheten – ett for hvert år han levde. Fotografiet er vurdert til å kunne innbringe den heldige eieren 33 millioner kroner.

Kanskje du er interessert i ...

Les også