Kenguruer trekker julesleden

I Australia feirer man jul om sommeren med strandfest og kenguruer for sleden.Hvordan feirer man jul når høytiden faller midt på sommeren? I Australia starter skolenes sommerferie i slutten av desember, og det betyr jo at julen blir litt annerledes. Men ingrediensene er der. Allerede fra begynnelsen av desember henger det julepynt i gatene og folk dekorerer huset sitt. Kenguruene trekker sleden

26. november 2013

I Australia feirer man jul om sommeren med strandfest og kenguruer for sleden.

Hvordan feirer man jul når høytiden faller midt på sommeren? I Australia starter skolenes sommerferie i slutten av desember, og det betyr jo at julen blir litt annerledes. Men ingrediensene er der. Allerede fra begynnelsen av desember henger det julepynt i gatene og folk dekorerer huset sitt.

Kenguruene trekker sleden

Når han kommer til Australia, gir julenissen reinsdyra sine en velfortjent pause. Til å trekke sleden bruker han seks hvite "boomers" – en boomer er australsk slang for en stor kenguruhann. Dessuten er det ikke uvanlig å se julenissen i shorts, for det er jo varmt i julen.

Strandfest og grilling

Mens nordboere hutrer i desemberkulden og helst holder seg innendørs, er det strandfest i Australia. Når de har slappet av etter julemiddagen, drar de til stranden der alle griller og koser seg i vannet. De har "Christmas Barbie", som det heter lokalt. Og for de sjøsterke byr julen på den tradisjonelle havseilasen mellom Brisbane og Hobart på Tasmania.

Kanskje du er interessert i ...

Les også