Julebilde med våpen i Arizona

Familien får tatt det årlige julebildet med julenisse og maskingevær. Når noen prøver å lage en ny juletradisjon, vekker det noen ganger debatt. Men ikke i den amerikanske delstaten Arizona. Der tok skyteklubben i Scottsdale, som er en forstad til Phoenix, et uvanlig initiativ, og det er blitt en stor suksess.Julebilde med maskingevær

26. november 2013

Familien får tatt det årlige julebildet med julenisse og maskingevær.

Når noen prøver å lage en ny juletradisjon, vekker det noen ganger debatt. Men ikke i den amerikanske delstaten Arizona. Der tok skyteklubben i Scottsdale, som er en forstad til Phoenix, et uvanlig initiativ, og det er blitt en stor suksess.

Julebilde med maskingevær

For den nette sum av 5 dollar kan medlemmer (ikke-medlemmer betaler 10 dollar) møte opp i klubben og få tatt årets julebilde. Fast inventar på bildet er julenissen, som sitter i sin dype lenestol med sitt personlige våpen bak seg – et Garwood maskingevær som kan avfyre 6000 skudd i minuttet. De som ønsker å bli fotografert, og det er ofte hele barnefamilier, kan så velge seg et våpen fra klubbens arsenal. Det går fra lette håndvåpen og et større utvalg av rifler til tungt skyts. Resultatet blir et fint fargebilde av en familie som bevæpnet til tennene smiler til julefotografen.

En borgers rett

Klubbens uvanlige initiativ faller sammen med debatten om en innstramming av den svært liberale amerikanske våpenlovgivningen. Men denne debatten foregår for det meste øst i USA og dermed langt fra Arizona, som er en av de statene som holder sterkt på borgernes rett til å bære våpen. Også i julen.

Kanskje du er interessert i ...

Les også