Faren min var modellen til ”Arkivet over tapte drømmer” – en skulptur utenfor Cancúns kyst. Flaskene er fylt med nesten hundre beskjeder, skrevet av besøkende på nettsiden min om deres frykt og håp.

Galleri: Kunst på havets bunn

Jason deCaires Taylor har forent sin interesse for skulptur, dykking, scenografi og fotografering for å vekke til live økosystemet i en havbukt på en kunsterisk måte.

17. januar 2012

Jason deCaires Taylor har forent sin interesse for skulptur, dykking, scenografi og fotografering for å vekke til live økosystemet i en havbukt på en kunsterisk måte. Foto: Jason deCaires Taylor

Denne koralldekkede statuen, ”Mann i flammer”, nær Cancún i Mexico symboliserer vår manglende miljøbevissthet.

En grå keiserfisk som ikke er sett i Cancúns farvann på mange år, svømmer ved en av de 400 figurene i min 420 kvadratmeter store installasjon kalt ”Den tause evolusjonen”. Jeg håper å sette opp 200 nye skulpturer her i år.

Jeg installerte denne skulpturen – med innebygde hull i TV-en for fisk – utenfor kysten av Cancún og kalte den ”Inerti” fordi vitenskapen har ­bevist at vår livsstil ikke er bærekraftig, men likevel enser vi det ikke.

Statuen står på knapt fem meters dyp utenfor Molinière Point i Grenada. Svamper koloniserte den siden som vender mot en jevn, næringsrik strøm fra det åpne havet. Dette er en av de få gangene jeg brukte lyssetting.

En fridykker svømmer ned fra den solfylte overflaten mot en installasjon i Grenada kalt ”Omskiftningene”. 65 av mine verker står her i det, som så vidt jeg vet, er verdens første nåtidige, undersjøiske skulpturpark.

Kanskje du er interessert i ...

Les også